Lemon and raspberry trifle with blueberry sorbet
TM6 TM5 TM31

Lemon and raspberry trifle with blueberry sorbet

4.9 ( 10 évaluations )

Ingrédients

Raspberry jelly

  • 3 gelatine leaves
  • ice cold water for soaking (approx. 350 g)
  • 200 g frozen raspberries
  • 200 g rosé wine
  • 100 g caster sugar
  • 16 fresh raspberries

Lemon cream

  • 2 gelatine leaves
  • ice cold water for soaking (approx. 350 g)
  • 125 g caster sugar
  • 400 g pouring (whipping) cream
  • 2 lemons zested and juiced

Blueberry sorbet

  • 60 g raw sugar
  • 300 g frozen blueberries
  • 2 tsp lemon juice
  • 20 g glucose syrup

Shortbread biscuits

  • 115 g unsalted butter softened, cut into pieces
  • 60 g icing sugar
  • 155 g plain flour
  • 60 g cornflour

Meringue

  • 2 egg whites
  • 90 g caster sugar
  • 1 pinch cream of tartar
  • fresh raspberries to serve

Infos nut.
par 1 portion
Calories
836.1 kcal / 3511.6 kJ
Protides
7.9 g
Lipides
40.3 g
Glucides
112.5 g
Fibre
5.2 g
Graisses saturées
26 g
Sodium
53.9 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 100 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives