![Orange and Pear Pavlova (TM6) Orange and Pear Pavlova (TM6)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9f32061be68d78c48c3cfd747c130340/Derivates/a23d91a4544ce246504873b31ef535aedef433f7.jpg)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Pavlova
- 230 g sugar
- 30 g cornflour
- 4 egg whites, from medium eggs, at room temperature
- 1 pinch fine sea salt
- ½ tsp cream of tartar
- 1 Tbsp freshly squeezed lemon juice
Steamed Pears
- 250 g pears, ripe but firm, unpeeled, halved vertically
- 300 g water
- 2 star anise
- 1 cinnamon stick
- 20 g caster sugar
- 1 orange, large, freshly squeezed juice only
Assembly
-
400
g whipping cream, cold (see tip)
ou double cream, cold (see tip) - 1 - 2 Tbsp flaked almonds, toasted, to taste
- 1 Tbsp chocolate shavings (dark)
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1484 kJ / 355 kcal
- Protides
- 4 g
- Glucides
- 43 g
- Lipides
- 20 g
- Graisses saturées
- 12 g
- Fibre
- 1.9 g
- Sodium
- 61 mg
Recettes alternatives
Edna's lemon curd teacake
40min
Coleslaw with Thermomix® Cutter (TM5)
10 Min
Oreo® Ice Cream
8 Std. 30 Min
Quick Yoghurt Flatbreads with Smoked Salmon and Cream Cheese
25min
Parsnip Soup with Caramelised Onions
55min
Portuguese Bread (Pão de água)
3h 30min
Cauliflower Rice with Crunchy Peanut Sauce and Vegetables
40min
Plum Clafoutis (TM6)
1h 15min
"To die for" mini pavlovas (TM6)
2h 40min
Potato Stacks with Parmesan and Thyme (TM6)
55min
Quiche Lorraine
45min
Vanilla Panna Cotta with Rhubarb Compote and a Ginger Crumb
6h 25min