Vegan chocolate, raspberry and pistachio layer cake
TM6 TM5 TM31

Vegan chocolate, raspberry and pistachio layer cake

4.2 (27 valutazioni )

Ingredienti

Frosting

  • 300 g raw cashew nuts
  • 415 g water
  • 1 lemon, zest only, no white pith
  • 2 tbsp freshly squeezed lemon juice
  • 3 tbsp coconut oil
  • 5 pitted dates
  • 1 tbsp pure maple syrup

Raspberry sauce

  • 250 g fresh raspberries
  • 3 tbsp caster sugar

Sponge

  • 200 g coconut oil, plus extra for greasing
  • 200 g almond milk
  • 2 tsp apple cider vinegar
  • 2 tbsp chia seeds
  • 250 g raw sugar
  • 2 tsp instant granulated coffee
  • 1 tsp natural vanilla extract
  • 250 g plain flour
  • 30 g cocoa powder (70% cocoa)
  • 1 tsp bicarbonate of soda
  • 2 tsp baking powder
  • 1 pinch salt

Assembly

  • 50 g shelled unsalted pistachio nuts
  • 125 g fresh raspberries

Valori nutritivi
per 1 portion
Calorie
2522.8 kJ / 600.7 kcal
Proteine
8.8 g
Carboidrati
56 g
Grassi
37.6 g
Grassi saturi
5.6 g
Fibre
6.8 g
Sodio
186 mg

Ti piace quello che vedi? Questa e 80 000 di altre ricette ti stanno aspettando!

Registrati gratis

Registrati per una prova gratuita di 30 giorni e scopri il tesoro di ricette Cookidoo®, senza alcun impegno.

Ulteriori informazioni

Ricette alternative