Versioni compatibili
Slow roasted lamb shoulder and fennel with agrodolce dressing
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Lamb shoulder and vegetables
- 1 lemon
- 6 garlic cloves
- 1 tsp black peppercorns
- 60 g extra virgin olive oil
- 2 tsp sea salt flakes
- ½ tsp ground nutmeg
- ½ tsp ground cinnamon
- 1500 - 2000 g lamb, shoulder, bone in, scored around the bone
- 500 g hot water
- 16 small potatoes, cut into halves (see Tips)
- 2 fennel bulb, trimmed and cut into thick wedges (fronds reserved for garnishing)
Agrodolce
- 100 g water
- 100 g red wine vinegar
- 50 g white sugar
- 1 garlic clove
- 2 red onions (approx. 300 g), cut into halves
- 60 g currants
- 2 tbsp fennel seeds
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 30 g balsamic vinegar
- 10 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 6 sprigs fresh mint, leaves only, plus extra for garnishing
- Valori nutritivi
- per 1 portions
- Calorie
- 2445.3 kJ / 582.1 kcal
- Proteine
- 47.4 g
- Carboidrati
- 26.8 g
- Grassi
- 30.6 g
- Grassi saturi
- 10.2 g
- Fibre
- 5 g
- Sodio
- 996 mg
Ricette alternative
Lamb and fennel ragu
4 godz. 35 min
Sumac beef with olive and parsley smashed potatoes
2 Std. 30 Min
Almond crusted salmon with asparagus fettuccine
35 Min
Layered lamb curry
1 Std.
Zurich-style veal strips with potatoes
2h 50min
Lamb shanks with risoni and feta
3h 50min
Tomatoes with wasabi dressing
10 Min
Lamb cutlets with pumpkin and pistachio salad
40 Min
Beetroot, pear and blue cheese salad
1 Std. 10 Min
Lamb spezzatino
1 Std. 45 Min
Grilled eye fillet with Café de Paris butter
45 Min
Poached egg pots with smoked salmon and avocado salsa
30 Min