Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 3 spring onions/shallots, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 2 fresh Kaffir lime leaves
- 1 stalk lemongrass, cut into thirds
- 20 g sesame oil
- 5 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 cube palm sugar (1-2 cm)
- 10 sprigs fresh coriander, roots and stalks for broth, leaves reserved for garnishing
- 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred, plus extra, thinly sliced for garnishing (opzionale)
- ¾ tsp ground turmeric
- 400 g coconut milk
- 500 g water
- 1 - 2 tsp Chicken stock paste, to taste (see Tips)
- 1000 g fresh mussels, scrubbed and debearded
- 1 tsp fish sauce
- 20 g lime juice (approx. 1 lime)
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 1313.2 kJ / 312.7 kcal
- Proteine
- 11 g
- Carboidrati
- 11.5 g
- Grassi
- 24.3 g
- Grassi saturi
- 13.5 g
- Fibre
- 5.6 g
- Sodio
- 331 mg
Ricette alternative
Prawn and chicken laksa
40min
Asian-style mussels
30min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40min
Miso chicken noodle soup (gut health)
30min
Steamed sea bass wrapped in banana leaves with green mango salad (Luke Nguyen)
35min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30min
Tom kha prawns
25min
Pulut panggang (grilled rice packets)
3h 30min
Sardines in parcels with green bean salad
Keine Bewertungen
Miso fish with Asian greens
24 Std. 45 Min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45min
Chinese greens with XO sauce
1 godz. 50 min