Artichoke Tart - Torta di carciofi
TM6 TM5

Artichoke Tart - Torta di carciofi

4.8 (34 valutazioni )

Ingredienti

Pastry

  • 100 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
    o vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm)
  • 200 g plain flour, plus extra for dusting
  • 1 pinch fine sea salt
  • 100 g unsalted butter, cold, diced
  • 50 g milk
  • 1 egg white, lightly beaten

Filling

  • 100 g onions, quartered
  • 2 garlic cloves
  • 30 g unsalted butter, diced
  • 100 g frozen spinach, defrosted, drained
  • 2 medium eggs
  • 2 egg yolks, from medium eggs
  • 250 g double cream
  • 1 tsp fine sea salt
  • 1 pinch ground black pepper
  • 100 g large black olives, pitted
  • 480 g tinned artichoke hearts, large, drained, halved (drained weight)

Valori nutritivi
per 1 slice
Calorie
1896.2 kJ / 453.2 kcal
Proteine
13.4 g
Carboidrati
29.9 g
Grassi
32.2 g
Grassi saturi
18.7 g
Fibre
4.8 g
Sodio
625.5 mg

Ti piace quello che vedi? Questa e 80 000 di altre ricette ti stanno aspettando!

Registrati gratis

Registrati per una prova gratuita di 30 giorni e scopri il tesoro di ricette Cookidoo®, senza alcun impegno.

Ulteriori informazioni

Ricette alternative