Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 200 g couscous
- 20 g preserved lemons, flesh discarded, rind rinsed and cut into small pieces (3 mm)
- 200 g hot water
- 40 g olive oil
- 2 pinches ground black pepper
- 1 tsp salt
- 1 red onion, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 1 tbsp harissa paste (see Tips)
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- 400 g canned chopped tomatoes
- 2 tsp white sugar
- 500 g raw prawns, peeled and deveined (see Tips)
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 50 - 80 g pitted green olives, to taste
- fresh coriander leaves, for garnishing
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 2311.4 kJ / 550.3 kcal
- Proteine
- 39.1 g
- Carboidrati
- 55.3 g
- Grassi
- 16.9 g
- Grassi saturi
- 2.7 g
- Fibre
- 8.5 g
- Sodio
- 2085.5 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Steamed white fish with tomato and Indian spices
40min
Salmon kabsa
40min
Prawns in chilli butter with risoni and herb salad
30 min
Salmon, quinoa, feta and mixed vegetable salad
50min
Prawn saganaki with feta
35min
Middle Eastern planked salmon
1h 40min
Flaky salmon pie with herb dressing
40min
Sweet potato and grain salad
1h 30min
Mediterranean seafood with tomato and fennel
30 min
Salmon and fennel risotto
30 min
Goan prawn curry
25min
Salmon en croute
50min