![Harissa lamb with green couscous Harissa lamb with green couscous](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A1846339-3EEA-4AE2-B417-F96FA5ADB634/Derivates/10FA3529-F0AB-4739-B0CB-FFEA0ECC41E1.jpg)
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 200 g couscous
- 40 g olive oil
- 850 g hot water
- 1 ½ tsp salt
- 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- 50 g shelled unsalted pistachio nuts
- 150 g red onion, cut into 12 wedges, segments separated
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground paprika
- 500 - 600 g lamb rump steak, trimmed and cut into pieces ( 4 cm)
- 1 - 2 tbsp harissa paste, to taste (see Tip)
- 8 - 10 Dutch carrots, trimmed and cut into halves lengthways
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices (5 mm)
- honey, to serve
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 2578 kJ / 613.8 kcal
- Proteine
- 45.6 g
- Carboidrati
- 51.2 g
- Grassi
- 24 g
- Grassi saturi
- 4.5 g
- Fibre
- 6.1 g
- Sodio
- 1398.8 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Chicken picadillo cups
40min
Salmon with ginger sauce and spiced cashews
30min
Chilli beef with lemon feta
30min
Salmon kebabs with coriander chilli mayonnaise
50min
Warm satay chicken salad
55 min
Layered lamb curry
1h
Jalapeño and lime chicken burger with corn smash
1h 15min
Chilli beef with lemon feta
30min
Lamb tikka with spicy eggplant
40min
Moroccan chicken with couscous
1h 5min
Hoisin pork bowl
30min
Chilli chicken with corn and avocado cream
35min