![Steamed whole fish with quinoa salad and salsa verde Steamed whole fish with quinoa salad and salsa verde](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/42d1e1a3-217f-46bf-9757-c193820cbc39/Derivates/98f46d25-9c5a-4221-929e-95c30729e410.jpg)
Versioni compatibili
Steamed whole fish with quinoa salad and salsa verde
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Salsa verde
- 1 garlic clove
- 4 anchovy fillets, drained
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 5 sprigs fresh parsley, leaves only
- 20 - 30 g radish leaves (reserve the radishes for the salad)
- 20 g freshly squeezed lemon juice (approx. ½ lemon)
- 60 g extra virgin olive oil
- 2 tsp Dijon mustard
- 1 tsp Worcestershire sauce
- ½ tsp smoked paprika
- 2 pinches curry powder
- 2 pinches cayenne pepper
- 10 fresh chives, finely chopped
- 1 tbsp baby pickled capers, rinsed and drained
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
Fish and quinoa salad
- 150 g tri-colour quinoa
- 1100 g water, plus extra to soak
- 1 tsp sea salt, plus extra to season
- 2 sprigs fresh parsley, leaves only
- ½ lemon, cut into 4 slices
- 1 whole white fish (see Tips)
- extra virgin olive oil, to drizzle
- 30 g mixed salad leaves
- 1 Granny Smith apple, cut into matchsticks
- 20 g freshly squeezed lemon juice
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 2385.5 kJ / 568 kcal
- Proteine
- 57.8 g
- Carboidrati
- 30.1 g
- Grassi
- 22.2 g
- Grassi saturi
- 3.9 g
- Fibre
- 7.7 g
- Sodio
- 2066 mg
Ricette alternative
Chilli crab with coconut rice and sambal (Mark LaBrooy)
1h 30 min
Beurre blanc
15 Min
Pineapple tarts
1h 30 min
Pancit Palabok (rice noodles with chicken ragout and shrimp)
1sa 20 dk
Salsa verde
5 min
Boiled Eggs
20 min.
Black rice pudding
25 Std. 5 Min
Shichimi togarashi oysters
1hod. 10min
Chunky vegetable barley soup with seed pesto bread twist
1h 40 min.
Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke)
55 Min
Chilli crab with coconut rice and sambal (TM6, Mark LaBrooy)
1h 30 min
All-in-one chicken Congee
35 min