Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 12 large whole green prawns
- 20 g peanut oil
- 10 g sesame oil
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into halves
- 3 garlic cloves
- 5 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 100 g carrot, cut into pieces
- 100 g celery (approx. 2 stalks), cut into pieces
- 50 g fresh ginger, peeled
- 2 stalks lemongrass, trimmed, white part only, cut into pieces
- 30 g tomato paste
- 4 lemon myrtle leaves or 1 tsp dried lemon myrtle
- 3 fresh kaffir lime leaves
- 12 sprigs fresh coriander, roots only (approx. 25 g) and leaves set aside
- 15 g fresh basil leaves
- 1000 g liquid fish stock (see Tips)
- 25 g fish sauce (see Tips)
- 50 g palm sugar
- 270 g coconut cream
- 1 tbsp cornflour (see Tips)
- 2 tbsp water
- 4 fresh scallops, in half shells
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 1635.1 kJ / 389.3 kcal
- Proteine
- 19.7 g
- Carboidrati
- 22.2 g
- Grassi
- 24.3 g
- Grassi saturi
- 14.2 g
- Fibre
- 4.1 g
- Sodio
- 1529.7 mg
Ricette alternative
Rainbow cabbage rolls with mushroom sauce
2h 40 min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40 min
Cafe-style miso mushrooms
25p
Creamy scallop soup with chorizo
30p
Spiced panna cotta with orange gin jelly
24 Std. 35 Min
Hearty seafood chowder
45p
Scallops and prawns with XO butter
50p
Prawn bisque with lemon myrtle (Andrew Fielke)
55p
Fish and prawn stock
20p
Lemon caper butter
10min
Grilled scallops with chilli jam
25p
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2 Std. 20 Min