Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 10 juniper berries
- 6 allspice berries
- 2 tsp pink peppercorns
- 4 beef fillet steaks (180-200 g each, 3 cm thickness)
- 20 g extra virgin olive oil
- 2 garlic cloves
- 20 g gin of choice (see Tips)
- sea salt, to season
- water, to fully submerge bags (not higher than the 2L maximum fill level)
- 30 g lemon juice (approx. ½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder
Gin and peppercorn sauce
- 50 g eschalots
- 2 tsp pink peppercorns
- 50 g gin of choice
- 1 tsp white wine vinegar
- 1 tbsp oil, to fry
- 100 g unsalted butter, plus an extra 1 tbsp
- 2 egg yolks
- mixed salad leaves, to serve
- salt, to taste
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 2670.6 kJ / 635.9 kcal
- Proteine
- 44.8 g
- Carboidrati
- 0.8 g
- Grassi
- 51.2 g
- Grassi saturi
- 23 g
- Fibre
- 0.4 g
- Sodio
- 118.7 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Sous-vide rare beef steak with béarnaise sauce
2 godz. 20 min
Katsu chicken with cauliflower rice and pickled salad
55min
Poached eggs with blade cover
30min
Sous vide salmon with avocado cream (TM6)
1h 5min
Béarnaise sauce
20 min
Sous vide chicken liver pâté (TM6)
2 godz. 20 min
Beef cheeks with vanilla carrot purée and thyme glazed carrots
7h 25min
Sous vide chicken ballotine with red capsicum sauce (TM6)
2h 5 min.
Caramelised onions (400-500 g)
25min
Hollandaise sauce (TM6 - Serves 2-4)
15min
Rare beef steak with herb garlic butter
2 godz. 15 min
Rachel Shanks's Roast beef with Yorkshires and gravy (TM6)
3h 15min