![Ribollita Ribollita](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/77ec2877-f36c-4745-852d-ad7795ed39c7/Derivates/b8d5c2ee-c3d3-47bb-bd27-c76bcf4dcd1b.jpg)
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 60 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm), rind reserved (optional - see Tips)
- 200 g leftover bread, cut into slices
- 4 garlic cloves
- 70 g unsalted butter
- 1 onion (150 g), cut into pieces
- 1 tomato, cut into pieces
- 1 celery stalk, including leaves, cut into pieces
- 1 carrot, cut into pieces
- 1 bunch kale, stalks roughly chopped; leaves reserved separately (150-200 g leaves), cut into fine slices
- 200 g bacon, cut into cubes (1 cm - see Tips)
- 20 g extra virgin olive oil
- 900 g water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 200 g tomato passata (see Tips)
- 2 sprigs fresh rosemary (whole)
- 1 cinnamon quill
- 400 g canned cannellini beans, rinsed and drained (approx. 250 g after draining - see Tips)
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 2180.4 kJ / 521.1 kcal
- Proteine
- 19.7 g
- Carboidrati
- 44.9 g
- Grassi
- 30.6 g
- Grassi saturi
- 13 g
- Fibre
- 8.3 g
- Sodio
- 580.5 mg
Ricette alternative
Tuscan bean soup
40 Min
Pasta e fagioli
26 godz.
Caramelised leek and feta tart (TM6, Maria Stuart)
2 Std. 25 Min
Yellow Curry with Mushroom and cauliflower (Dandelion restaurant)
55min
Tandoori Cauliflower with red lentil dahl and raita
1 Std.
Meat-free mushroom lasagne
1 Std. 30 Min
Polenta with mediterranean vegetables
1sa 35 dk
Middle Eastern salmon with tahini yoghurt
40 Min
Super Green Pasta (Darren Robertson)
30min
Summer tomato and gin pasta sauce
35min
Silverbeet and mushroom pasta (TM6)
30min
Warm bulgur salad with orange dressing (TM6)
40 Min