Versioni compatibili
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Ricotta
- 1500 g full cream milk
- 40 g white vinegar
- 1 lemon, zest only, no white pith, grated
Shortcrust pastry
- 200 g plain flour
- 100 g butter, cut into pieces and chilled
- ¼ tsp sea salt
- 50 - 60 g chilled water
Filling
- 20 g butter, plus extra for greasing
- 200 g fennel, trimmed, core removed and cut into quarters, reserve fronds for garnishing
- 1 tbsp raw sugar
- 30 g apple cider vinegar
- 30 g fresh silverbeet, leaves only, stalks removed, leaves thinly sliced
- 12 pitted green olives, cut into slices (optional)
- 2 eggs
- 30 g full cream milk
- 30 g pouring (whipping) cream
- ½ tsp sea salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper, to taste
Parmesan crisps
- 1 tsp fennel seeds
- 100 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 1843.8 kJ / 439 kcal
- Proteine
- 11.7 g
- Carboidrati
- 33.5 g
- Grassi
- 29 g
- Grassi saturi
- 12 g
- Fibre
- 1.8 g
- Sodio
- 487.3 mg
Ricette alternative
Silverbeet and mushroom calzone
2 Std.
Lime meringue tartlets
2h 40 min
Roasted eggplant
1h 35 min
Quiche Lorraine
45 min
Ricotta patties with chilli lime corn
1h 20 min
Mushroom croustade
1h 35 min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2 Std.
Asparagus tart with sour cream pastry
2 Std.
Fresh tomato tart
40 min
Cheese and spring onion galette
1sa 15 dk
Spinach and feta galette
1 Std. 50 Min
Spiced cherry brioche wreath
2h 20 min