Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Chicken
- 1 whole chicken (1.2 - 1.4 kg)
- 1 lemon, flesh only (reserve zest)
- 2 garlic cloves
- 2 sprigs fresh rosemary (approx. 10 cm each), leaves only
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 tsp ground paprika
- 1 tbsp sea salt, plus extra to taste
Pumpkin soup
- 120 g leek (approx. 1), trimmed and cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 700 g butternut pumpkin, deseeded, peeled and cut into pieces (5 cm)
- 950 g water
- 230 g potatoes (approx. 5), skins on, cut into eighths
- 170 g carrots (approx. 2), cut into pieces (2-3 cm)
Gravy
- 1 tbsp olive oil
- 300 g eschalots (approx. 8), cut into halves
- 50 g unsalted butter, cut into pieces
- 2 sprigs fresh rosemary (approx. 10 cm each), leaves only
- 120 g red wine
- 1 - 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 250 g water
- 1 tsp cornflour
- ½ tsp ground black pepper, to taste
- 100 g broccoli, cut into large florets
- 100 g fresh green beans, trimmed
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 2110.5 kJ / 502.5 kcal
- Proteine
- 30.8 g
- Carboidrati
- 22.3 g
- Grassi
- 29.5 g
- Grassi saturi
- 14.8 g
- Fibre
- 8.2 g
- Sodio
- 1788.8 mg
Ricette alternative
Chicken with creamy vegetable sauce
35 Min
Layered chicken dinner
1 Std. 45 Min
Aussie meat pies
2h
Chicken velouté meal
40min
Beef "Burgundy"
40min
All-in-one 'roast' beef
1h 30min
Gluten free sausage rolls
2sa 5 dk
Sweet and sour meatballs with vegetables
50min
Chooky rice
45 min
Chicken and cashews
55min
Paprika chicken with creamy paprika sauce
40min
All-in-one chicken dinner
50min