Beetroot Harissa Falafel with Tomato Pomegranate Salad
TM6 TM5 TM31

Beetroot Harissa Falafel with Tomato Pomegranate Salad

4.9 (14 valutazioni )

Ingredienti

  • 200 g dried chickpeas
  • water, for soaking
  • 300 g raw beetroot, peeled, cut in pieces (4 cm)
  • 150 g onions, quartered
  • 50 g olive oil
  • 2 tsp ground cumin
  • 70 g breadcrumbs
  • 1 Tbsp tahini
  • 2 ½ tsp fine sea salt
  • 30 g blanched almonds
  • 15 g red wine vinegar
  • 1 tsp sugar
  • 60 g fresh mint leaves, roughly chopped
  • 300 g cherry tomatoes, halved
  • 70 g pomegranate seeds
  • 6 pitta breads, for serving (see tip)
  • houmous, for serving (see tip)

Valori nutritivi
per 1 portion
Calorie
2474.6 kJ / 591.5 kcal
Proteine
16.6 g
Carboidrati
69.1 g
Grassi
30 g
Grassi saturi
4 g
Fibre
12.4 g
Sodio
1318.1 mg

Ti piace quello che vedi? Questa e 80 000 di altre ricette ti stanno aspettando!

Registrati gratis

Registrati per una prova gratuita di 30 giorni e scopri il tesoro di ricette Cookidoo®, senza alcun impegno.

Ulteriori informazioni

Ricette alternative