Geräte & Zubehör
Lemon and elderflower ombre cake
Vorbereitung 2 Std. 30 Min
Gesamt 5 Std. 30 Min
24 portions
Zutaten
Light Sponges
-
unsalted butter for greasing
-
lemon zest only, no white pith½
-
caster sugar200 g
-
unsalted butter softened225 g
-
eggs4
-
elderflower cordial3 tbsp
-
self-raising flour225 g
-
ground turmeric3 pinches
Darker sponges
-
unsalted butter for greasing
-
lemon zest only, no white pith½
-
caster sugar200 g
-
unsalted butter softened225 g
-
eggs4
-
elderflower cordial3 tbsp
-
self-raising flour225 g
-
ground turmeric2 tsp
Lemon butter filling
-
lemon juice (approx. 1 lemon)40 g
-
caster sugar70 g
-
unsalted butter80 g
-
eggs2
Butter icing
-
unsalted butter softened500 g
-
icing sugar700 g
-
pouring (whipping) cream1 tbsp
-
elderflower cordial2 tsp
-
ground turmeric1 ¼ tsp
Schwierigkeitsgrad
aufwändig
Nährwerte pro 1 portion
Natrium
327.3 mg
Protein
5.6 g
Kalorien
2522 kJ /
600.5 kcal
Fett
37.8 g
Ballaststoff
0.8 g
Gesättigte Fettsäuren
23.9 g
Kohlenhydrate
63 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenDas könnte dir auch gefallen...
Mixed berry pavlova stack
5 Std. 30 Min
Decadent dark chocolate brownies
2 Std. 15 Min
Decadent dark chocolate brownies
1 Std. 30 Min
Chocolate nougat bars
2 Std. 30 Min
Banoffee tartlets
1 Std. 45 Min
Yoghurt and white chocolate ganache (Mark Best)
5 Std. 30 Min
Tiffin slice
4 Std. 30 Min
Pavlova towers
4 Std. 30 Min
Whoopie pies
1 Std. 20 Min
Rice crisp bars
1 Std. 10 Min
Brown sugar kumara cake
1 Std. 25 Min
Dark chocolate frosting
10 Min