Leek and potato soup with crispy smoked ham
TM31 TM5 TM6

Leek and potato soup with crispy smoked ham

3.6 (32 Bewertungen)

Zutaten

  • 25 g extra virgin olive oil, plus extra for serving
  • 80 g leek, finely sliced
  • 380 g potatoes, peeled and cut into small pieces
  • 10 g dried porcini mushrooms, soaked and squeezed
  • 380 g water
  • 1 tsp vegetable stock paste, homemade
    oder 1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
  • 1 slice smoked dry-cured ham (speck), cut into thin strips
    oder 1 slice prosciutto cut into thin strips
  • 4 stalks fresh chives, finely chopped

Nährwerte
pro 1 portion
Kalorien
1347 kJ / 322 kcal
Protein
9.5 g
Kohlenhydrate
32.7 g
Fett
17.9 g
Ballaststoff
4.3 g

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und erhalte Zugriff auf Tausende köstliche Rezepte für deinen Thermomix®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte