Geräte & Zubehör
Lamb dhansak
Vorbereitung 25 Min
Gesamt 25 Std. 45 Min
6 portions
Zutaten
Lamb and spice paste
-
boneless lamb shoulder cut into pieces (approx. 4 cm)500 g
-
garlic paste (see Tips)3 tsp
-
ginger paste plus 1 tsp extra (see Tips)1 tbsp
-
salt2 tsp
-
toor dal (see Tips)100 g
-
mung dal (see Tips)50 g
-
chana dal (see Tips)50 g
-
hot water for soaking
-
cumin seeds2 tsp
-
coriander seeds2 tsp
-
cinnamon quill1
-
black peppercorns1 tbsp
-
cardamom pods (green)4
-
cardamom pods (black)2
-
dried bay leaves2
-
fenugreek seeds1 tsp
-
fresh long green chillies trimmed and cut into halves, plus extra sliced to serve4
Masala
-
ghee (see Tips)1 tbsp
-
brown onions (approx. 360 g), cut into quarters2 - 3
-
ground turmeric½ tsp
-
fresh tomatoes (approx. 3 tomatoes), cut into quarters300 g
-
tamarind paste (see Tips)1 tbsp
-
salt1 tsp
-
water200 g
-
pumpkin flesh cut into pieces (2 cm)100 g
-
fresh mint leaves for garnishing
Schwierigkeitsgrad
einfach
Nährwerte pro 1 portion
Natrium
1244.5 mg
Protein
23.9 g
Kalorien
1762.8 kJ /
419.7 kcal
Fett
25.4 g
Ballaststoff
8.8 g
Gesättigte Fettsäuren
10.4 g
Kohlenhydrate
20.3 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
Flavours of India
98 Rezepte
Australien und Neuseeland
Australien und Neuseeland
Das könnte dir auch gefallen...
Tandoori chicken
45 Min
Lamb saag
1 Std. 30 Min
Everyday Indian curry paste
30 Min
Chicken tikka masala
1 Std. 10 Min
Chicken 65 and green chutney
1 Std. 5 Min
Gobi masala
30 Min
Coconut lamb curry
2 Std.
Murgh makhani (Butter chicken)
1 Std. 15 Min
Rogan josh
1 Std. 35 Min
Baingan ka bharta
1 Std. 20 Min
Cucumber and mint raita
30 Min
Bhuna gosht
1 Std. 20 Min