Strawberry champagne cake
TM6 TM5 TM31

Strawberry champagne cake

3.5 (2 Bewertungen)

Zutaten

Strawberry and champagne jam

  • 1 lemon, zested and juiced (20 g)
  • 270 g strawberries (over-ripe strawberries are preferred)
  • 100 g white sugar
  • 100 g champagne

Roasted strawberries

  • 500 g strawberries, hulled and cut into halves
  • 75 g champagne
  • 10 g caster sugar

Sponge

  • butter, to grease
  • ½ tsp bicarbonate of soda
  • 1 tsp cream of tartar
  • 80 g cornflour
  • 30 g plain flour
  • 130 g caster sugar
  • 4 eggs, seperated, room temperature
  • 1 tsp natural vanilla extract
  • 2 tbsp hot water
  • 300 g pouring (whipping) cream

Nährwerte
pro 1 slice
Kalorien
986.1 kJ / 234.8 kcal
Protein
3.7 g
Kohlenhydrate
32.2 g
Fett
10.3 g
Gesättigte Fettsäuren
5.9 g
Ballaststoff
1.8 g
Natrium
92 mg

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und erhalte Zugriff auf Tausende köstliche Rezepte für deinen Thermomix®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte