Geräte & Zubehör
Lemon meringue ice-cream cake
Vorbereitung 5 Min
Gesamt 13 Std. 15 Min
12 slices
Zutaten
Lemon curd
-
caster sugar200 g
-
freshly squeezed lemon juice240 g
-
unsalted butter cut into pieces160 g
-
eggs4
Ice-cream
-
caster sugar120 g
-
egg yolks3
-
pouring (whipping) cream750 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
sea salt1 pinch
Sponge base
-
unsalted butter to grease
-
caster sugar70 g
-
eggs2
-
natural vanilla extract1
-
self-raising flour70 g
Swiss meringue topping
-
caster sugar240 g
-
egg whites6
-
cream of tartar¾ tsp
-
natural vanilla extract1 tsp
-
sea salt1 pinch
Schwierigkeitsgrad
einfach
Nährwerte pro 1 slice
Natrium
172.5 mg
Protein
7.1 g
Kalorien
2571.2 kJ /
614.5 kcal
Fett
37.2 g
Ballaststoff
0.2 g
Gesättigte Fettsäuren
22.3 g
Kohlenhydrate
65.6 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
Thermomix® Everyday Summer 2024/2025
74 Rezepte
Australien und Neuseeland
Australien und Neuseeland
Das könnte dir auch gefallen...
Chinese-style beef stew
3 Std. 30 Min
"Marry me" chicken pasta
35 Min
Japanese Bakery Special Custard
2 Std.
Rhubarb, orange and almond Cake
1 Std. 30 Min
Edna's lemon curd teacake
40 Min
Sweet and spicy beef short ribs with polenta
4 Std. 25 Min
Roasted fennel dip
35 Min
Portuguese bread
3 Std. 30 Min
Burnt orange marmalade
14 Std. 20 Min
Mango and passionfruit soft serve (TM6)
5 Min
Ciabatta olive sticks
2 Std. 5 Min
Melting moments with lemon cream
45 Min