Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Deegballetjes
-
300
g broodjes
oder 300 g witbrood, oudbakken, in sneetjes gesneden (1 cm) - 5 takjes verse peterselie, alleen de blaadjes
- 80 g uien, gehalveerd
- 25 g boter, en meer voor het invetten
- 220 g melk
- 3 eieren
- ½ tl zout, volgens smaak
- 2 snuifjes gemalen zwarte peper
- 2 snuifjes gemalen nootmuskaat
Rundergoulash met gestoomde deegballetjes
- 3 teentjes knoflook
- 450 g uien, in kwarten gesneden
-
30
g olie
oder 30 g geklaarde boter - 750 g rundvlees (om te stoven), in stukjes (2-3 cm) gesneden, drooggedept met keukenpapier
- 1 tl suiker
- 50 g tomatenpuree (geconcentreerd)
- 350 g gehakte tomaten, uit blik of vers
- 200 g rode wijn
- 2 el zoete paprikapoeder
- 1 tl zout, plus extra naar smaak
- ½ tl gemalen zwarte peper
-
½
tl gemalen karwij
oder ½ tl karwijzaad - 1 tl geraspte citroenschil
- 1 el verse marjolein
- 3 gedroogde laurierbladeren
- 5 jeneverbessen
-
1
snuifje gemalen kruidnagels
oder 2 kruidnagels - 300 g water
- 30 g meel
- 200 g paprika, rood en groen, in dunne reepjes
- Nährwerte
- pro 1 portie
- Kalorien
- 2315 kJ / 553 kcal
- Protein
- 38 g
- Kohlenhydrate
- 45 g
- Fett
- 22 g
- Ballaststoff
- 5.7 g
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