Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Jackfruit filling
- 1 garlic clove
- 3 eschalots, cut into halves
- 2 tsp peanut oil
- 1 canned jackfruit in brine, drained (approx. 300 g after draining - see Tips)
- ½ tsp Chinese five spice
- 50 g hoi sin sauce
- 1 tbsp tamari
- 1 tbsp rice wine vinegar
- 1 tbsp tomato paste
- 2 tsp Sriracha sauce
- 1 tsp arrowroot starch
Vegetables
- 160 g baby cos lettuce, washed and dried (1-2 lettuce hearts - halved to fit through feeder tube)
- 1 Lebanese cucumber, unpeeled, ends removed
- 1 carrot, trimmed and peeled
Assembly
- 12 sheets rice paper roll wrappers
- 100 g rice vermicelli noodles
- 3 sprigs fresh basil, leaves only, cut into strips
- 3 sprigs fresh mint, leaves only, cut into strips
- 100 g fresh bean sprouts (optional)
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Kalorien
- 1507.5 kJ / 360.3 kcal
- Protein
- 6 g
- Kohlenhydrate
- 79.1 g
- Fett
- 3.5 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 0.6 g
- Ballaststoff
- 5.9 g
- Natrium
- 632.9 mg
Alternative Rezepte
Chinese-style chicken
25min
Pipi and squid "paella" (Diabetes, TM6)
45 Min
Rice paper rolls (Thermomix® Cutter)
1 Std.
Makrut lime fish curry with quinoa (Diabetes)
1h 35min
Chicken Katsu Sandwich Sushi (Onigirazu)
1 Std. 30 Min
Bean and broccoli fritters with mango salad (Diabetes)
25min
Butterflied chicken with chilli oil and pineapple salsa (Darren Robertson)
3h 15min
Prawn okonomiyaki (Diabetes)
55min
Vegetable bake (Thermomix® Cutter, TM6)
55min
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 10min
Ricotta gnocchi "ripassati" with lemon-sage butter and pumpkin puree
4 Std.
Chicken Buddha bowl (Thermomix® Cutter, TM6)
1 Std.