Eggplant and Lentil Salad
TM6 TM5

Eggplant and Lentil Salad

4.7 ( 3 Bewertungen )

Zutaten

  • 14 oz eggplant cubed (½-1 in.)
  • 3 oz red onions sliced (¼ in.)
  • 3 ½ oz red bell peppers cubed (½-1 in.)
  • ⅛ - ¼ tsp chili powder
    oder ⅛ tsp chili flakes, dried
  • 1 tsp salt divided, plus extra, to season, to taste
  • ¾ tsp ground black pepper divided, plus extra, to season, to taste
  • 2 tsp honey divided
  • 2 oz extra virgin olive oil divided, plus extra to grease
  • 8 ½ oz lentils pre-cooked
  • 1 bunch mixed herbs, fresh
  • 1 garlic clove
  • 1 tsp Dijon mustard
  • 1 oz raspberry vinegar
    oder 1 oz white balsamic vinegar
  • 2 tsp water ice-cold
  • 1 - 2 tbsp raisins
  • 7 oz Halloumi
  • fresh mint leaves to garnish

Nährwerte
pro 1 portion
Kalorien
1089.1 kcal / 4556.6 kJ
Protein
47.6 g
Fett
52.9 g
Kohlenhydrate
113.8 g
Ballaststoff
22.8 g
Gesättigte Fettsäuren
19.4 g
Natrium
2135.8 mg

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 100 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und erhalte Zugriff auf Tausende köstliche Rezepte für deinen Thermomix®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte