Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Mürbeteig
- 150 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 70 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 50 g Wasser
- ½ TL Salz
Belag und Fertigstellung
- 150 g Grünkohl, ohne Strunk, in Stücken (2-3 cm)
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 4 Stängel Petersilie, abgezupft
- 2 EL Öl
- 100 g Katenschinkenwürfel
- 200 g Frischkäse
- 3 Eier
- ¼ - ½ TL Salz (siehe Tipp)
- ½ TL Pfeffer
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1371 kJ / 328 kcal
- Protein
- 12 g
- Carbohydrates
- 17 g
- Fat
- 24 g
- Fibre
- 1.8 g
In Collections
Alternative recipes
Quiche mit Schwarzwurzeln und Gruyère
1h 20min
Vollkorn Mangold-Quiche
1 Std. 30 Min
Möhrenquiche mit Salbei
1 Std. 35 Min
Rote-Bete-Tarte mit Feta
1h 20min
Rote-Bete-Schinken-Tarte
1h 20min
Grünkohltarte
2h
Chinakohl-Pizza
1hod. 40min
Rote-Bete-Zwiebel-Kuchen
1 Std. 15 Min
Kürbis-Sellerie-Quiche
2h
Spitzkohlquiche mit Bratwurstbällchen
1 Std. 15 Min
Rosenkohl-Hefe-Kuchen
2h
Kürbis-Feta-Quiche
45 Min