Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig
- 120 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Mehl
- 1 Ei
- ½ TL Salz
Belag
- 500 g Wasser
- 350 g Rote Bete, roh geschält, in Scheiben (5 mm)
- 100 g Schinkenwürfel, geräuchert, mager
Eier-Schmand-Mischung
- ½ Bund Petersilie, abgezupft
- 150 g Gouda, in Stücken
- 200 g Schmand
- 2 Eier
- ¼ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1822 kJ / 435 kcal
- Protein
- 15 g
- Carbohydrates
- 29 g
- Fat
- 28 g
- Fibre
- 2.5 g
In Collections
Alternative recipes
Vollkorn Mangold-Quiche
1 Std. 30 Min
Möhrenquiche mit Salbei
1 Std. 35 Min
Rote-Bete-Tarte mit Feta
1h 20min
Kürbisquiche mit Ziegenfrischkäse und Birne
1 Std. 30 Min
Rosenkohlquiche mit Maronen und Schinken
1 Std.
Rote-Bete-Zwiebel-Kuchen
1 Std. 15 Min
Grünkohl-Quiche
1 Std. 30 Min
Kürbisquiche
2h 5 min
Kürbis-Sellerie-Quiche
2h
Kürbis-Tarte
2 Std. 35 Min
Kürbis-Frischkäse-Tarte
1 Std. 30 Min
Kürbis-Feta-Quiche
45 Min