Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 200 - 250 g Weißer Rettich, in Stücken
- 3 Stängel frische Petersilie, Blättchen abgezupft, etwas mehr zum Dekorieren
- 2 ½ TL Salz
- 500 g Wasser
- 350 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken (ca. 2-3 cm)
- 125 g Sauerrahm
- 35 g Schlagobers
- ½ TL Majoran, getrocknet
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen, etwas mehr zum Dekorieren
- 1 TL Essig
- 1 Msp. Kümmel, gemahlen
- 4 - 6 Scheiben Bauernbrot
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 797 kJ / 191 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 29 g
- Fat
- 6 g
- Fibre
- 4.4 g
Alternative recipes
Bärlauch-Leinölaufstrich
15 min
Radisalat
10 min
Gefüllter Schweinsbraten vom Grill mit Krautsalat
3 Std.
Erdäpfelsuppe mit Speck-Zwiebeln
55min
Bärlauch-Erdäpfelkas
40min
Bärlauchlaibchen mit Kräutercreme
40min
Frühlingshafter Grünkernaufstrich
30 min
Erdäpfelkas
5min
Österreichischer Kartoffel-Dip (Erdapfelkas)
40min
Sauerkrautpuffer ratzfatz fertig
20 min
Kürbiskernaufstrich
5min
Liptauer
15 min