![Erdäpfelkas mit Rettich Erdäpfelkas mit Rettich](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B9C2819E-4290-47E8-B433-085E824D3FA9/Derivates/2A8384B0-6994-4749-9B6C-111391C21F8A.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 200 - 250 g Weißer Rettich, in Stücken
- 3 Stängel frische Petersilie, Blättchen abgezupft, etwas mehr zum Dekorieren
- 2 ½ TL Salz
- 500 g Wasser
- 350 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken (ca. 2-3 cm)
- 125 g Sauerrahm
- 35 g Schlagobers
- ½ TL Majoran, getrocknet
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen, etwas mehr zum Dekorieren
- 1 TL Essig
- 1 Msp. Kümmel, gemahlen
- 4 - 6 Scheiben Bauernbrot
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 797 kJ / 191 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 29 g
- Fat
- 6 g
- Fibre
- 4.4 g
Alternative recipes
Kürbiskernaufstrich
5min
Liptauer
15 Min
Kirschenstrudel
1h 45min
Radisalat
10 Min
Rettich mit Boz’ner Sauce
55p
Käferbohnensalat
35 min
Bärlauch-Leinölaufstrich
15 Min
Bärlauchlaibchen mit Kräutercreme
40 min
Rote-Rüben-Suppe
45min
Bärlauch-Erdäpfelkas
40 min
Krautstrudel mit Äpfeln und Walnüssen
1h 30 min
Krautfleckerl
40 min