Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 350 - 400 g Erdäpfel, speckig, geschält, in Stücken (ca. 1 cm x 1 cm)
- 1 Packung Sauerkraut, ca. 500 g, abgetropft und ausgedrückt (siehe Tipp)
- 50 g Weizenmehl, universal
- 1 Ei
- 1 TL Kümmel, ganz
- 1 - 1 ½ TL Salz, nach Geschmack
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- Öl zum Braten
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 989 kJ / 236 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 24 g
- Fat
- 12 g
- Fibre
- 6 g
In Collections
Alternative recipes
Krautfleckerl aus dem Ofen
1h
Kürbis-Paprika-Kraut mit Erdäpfeln
45 min
Paradeiskraut
35min
Mangold-Polenta-Auflauf mit Ricotta
1h
Strudel mit Sauerkrautfüllung
1h 30 min
Kohlcurry mit Mandeln für Ungeduldige
25 min
Linsenrösti mit Apfel-Sauerkraut
1h
Grünkohl-Kartoffel-Frittata
1 Std. 10 Min
Erdäpfel-Sellerie-Gratin mit Paprikasauce
1h 30 min
Karfiol mit Paprikaragout und Haselnussbröseln
45 min
Karfiol-Rotkraut-Pizza
1h 40 min
Krautsuppe mit Speck
40 Min