Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di gamberi crudi, sgusciati e puliti, a tocchetti (1 cm circa)
- 150 g di burro a pezzi
- 150 g di farina tipo 00
- 30 g di amido di mais (maizena)
- 800 g di latte intero a temperatura ambiente
- 1 cucchiaino di sale
- 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato, a piacere
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
Terminare la preparazione
- pangrattato
- 2 - 3 uova sbattute
- olio per frittura
- Nutrition
- per 1 pezzo
- Calories
- 295 kJ / 71 kcal
- Protein
- 1.65 g
- Carbohydrates
- 4.08 g
- Fat
- 5.3 g
- Fibre
- 0.11 g
In Collections
Alternative recipes
Calzone
2hod. 50min
Patate duchessa
1hod.
Crostata alla crema di cioccolato
1 Std. 45 Min
Hamburger di manzo con salsa barbecue
6h 30min
Ravioli di patate e gamberi
1 Std. 20 Min
Pane per hamburger
3u. 20min
Torta bara al cioccolato
2hod. 20min
Croissant francese
5h 20min
Crocchette di tonno
10sa
Panzerotti alla romana
55 Min
Crocchette di gamberoni
10sa
Crocchette con salame piccante
9h 30min