Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 700 g Weißkraut, ohne Strunk, in Stücken
- 1 TL Salz
- 1 EL Zucker
- 200 g Äpfel, (ca. 2 Stück), geviertelt
- 10 g Zitronensaft
- 125 g Grüner Veltliner
- 60 g Zwiebeln, geviertelt
- 40 g Butterschmalz
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
or 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - ½ TL Kümmel, gemahlen etwas mehr zum Dekorieren
- 1 Msp. Pfeffer, frisch gemahlen
- 150 g weiße Weintrauben
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 636 kJ / 152 kcal
- Protein
- 2 g
- Carbohydrates
- 15 g
- Fat
- 7 g
- Fibre
- 5 g
Alternative recipes
Waldorfsalat
30 dk
Rote-Rete-Salat mit Meerettich
10 dk
Radieschen-Gurken-Salat mit Räucherlachs
40 dk
Kümmelkraut mit Debrezinerkraken
40 dk
Radieschenblättersuppe
40 dk
Fenchelsalat mit rosa Pfeffer
10 dk
Sauerkraut-Kräuter-Salat
10 dk
Heringssalat
1h 5min
Fränkisches Apfelweißkraut
50min
Gekochtes Sauerkraut
50min
Rotkraut
1sa
Griechischer Weißkrautsalat
2sa 15 dk