Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 60 g Butter, in kleinen Stücken (ca. 5 mm), gefroren
- 120 g Quark, 40% Fett
- 120 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Prise Salz
- 1 Knoblauchzehe
- 2 Zweige Rosmarin, abgezupft
- 2 Zweige Thymian, abgezupft
- 30 g Öl
- 1 EL Rohrzucker
- 2 Ochsenherz-Tomaten, in dünnen Scheiben (ca. 3 mm)
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1492 kJ / 357 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 28 g
- Fat
- 24 g
- Fibre
- 2 g
In Collections
Alternative recipes
Quiche Lorraine
50 Min
Bunte-Tomaten-Quiche
1 Std. 10 Min
Herzhafter Käsekuchen mit Auberginen und Tomaten
2h
Camembert-Galettes
1hod. 40min
Quiche mit Ofenpaprika
2h
Möhrenquiche
1 Std. 30 Min
Bunte Paradeiser-Quiche
1 Std. 30 Min
Schneller Tomaten-Ricotta-Pie
40 Min
Winterlicher Flammkuchen
2h
Quiche mit Spinat und Gorgonzola
1 Std.
Französische Zucchini-Tarte
2h
Tarte provençale
1hod. 40min