Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 5 Stängel Petersilie, abgezupft
- 6 Stängel Kerbel, abgezupft
- 2 Stängel Majoran, abgezupft
- 2 Stängel Liebstöckel, abgezupft
- 5 Stängel Dill, abgezupft
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 30 g Butter
- 4 Bratwürste, roh, grob
- 600 g Kartoffeln, festkochend, in Stücken (2 cm)
- 850 g Wasser
- 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- ¾ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
-
4
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
or 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 3 Prisen Muskat
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1945 kJ / 465 kcal
- Protein
- 16 g
- Carbohydrates
- 26 g
- Fat
- 31 g
In Collections
Alternative recipes
Graupeneintopf mit Tafelspitz
1h
Blumenkohl-Kartoffel-Eintopf mit Cabanossi
40min
Kartoffelsuppe
1h
Kartoffel-Blumenkohl-Suppe
40min
Leipziger-Allerlei-Frikassee mit Huhn
45min
Kartoffeleintopf
40min
Gemüseragout mit Bratklößchen
50min
Hähnchen-Ragout
45min
Spreewälder Kürbissuppe
50min
Sommerliche Spitzkohlsuppe
1h
Kartoffel-Blumenkohl-Suppe mit Nordseekrabben
40min
Hühnertopf à la Frikassee
1h 15min