![Capesante gratinate Capesante gratinate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/259663.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 50 g di Parmigiano reggiano, a pezzi
- 1 spicchio di aglio, senz'anima
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 120 g di pangrattato
- 150 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 8 capesante con mezza conchiglia
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 1159.5 kJ / 277 kcal
- Protein
- 7.7 g
- Carbohydrates
- 11.8 g
- Fat
- 21.3 g
- Fibre
- 0.6 g
In Collections
Alternative recipes
Branzino al cartoccio
1 godz. 10 min
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40 min
Scampi alla busara
35 min
Capesante gratinate
25 Min
Capesante della Vigilia (TM6)
50 min
Vitello tonnato
25h 30min
Capesante in crosta di pistacchi
30 min
Capesante ai funghi porcini
1h 20min
Sciatt
1 godz.
Tartare di manzo al pomodoro in emulsione
15 min
Tartare di manzo con salsa aromatica
20min
Crema per pandoro
10 min