Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 250 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 20 g Sonnenblumenöl, etwas mehr für den Teller
- 10 g Apfelessig
- 120 g Wasser
- 1 Eidotter
- 1 Prise Salz
- 1000 g Marillen, halbiert und entsteint
- 100 - 150 g Zucker (je nach Säure der Marillen)
- 160 g Butter, in Stücken
- ¼ TL Zimt, gemahlen
- 130 g Semmelbrösel
- Staubzucker zum Bestreuen
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1322 kJ / 316 kcal
- Protein
- 4 g
- Carbohydrates
- 41 g
- Fat
- 15 g
- Fibre
- 3 g
In Collections
Alternative recipes
Buchteln mit Powidl
2 godz. 20 min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4h 35min
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2 godz. 45 min
Topfenstrudel
2u. 10min
Apfelschlangerl
2u.
Burgenländerkipferl
1h 25min
Mohnstrudel
2u. 30min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1h 10min
Nussstrudel
2u. 30min
Polsterzipfl
2u. 10min
Wiener Rehrücken
3 Std. 40 Min
Schnelle Biskuitroulade
30min