Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 250 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 20 g Sonnenblumenöl, etwas mehr für den Teller
- 10 g Apfelessig
- 120 g Wasser
- 1 Eidotter
- 1 Prise Salz
- 1000 g Marillen, halbiert und entsteint
- 100 - 150 g Zucker (je nach Säure der Marillen)
- 160 g Butter, in Stücken
- ¼ TL Zimt, gemahlen
- 130 g Semmelbrösel
- Staubzucker zum Bestreuen
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1322 kJ / 316 kcal
- Protein
- 4 g
- Carbohydrates
- 41 g
- Fat
- 15 g
- Fibre
- 3 g
In Collections
Alternative recipes
Sacher-Gugls
1h 30min
Topfengolatschen
50min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 godz. 35 min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1h 10min
Polsterzipfl
2 Std. 10 Min
Ölkuchen mit Marillen
1h
Nussbeugerl
1 Std. 55 Min
Apfelschlangerl
2h
Wiener Rehrücken
3 Std. 40 Min
Marillenkuchen
1h 30min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4 godz. 35 min
Tante Poldis Nussgugelhupf
1h 30min