Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 150 g d'eau
- 12 huîtres
- 500 g de gros sel
- 90 g d'échalotes, coupées en deux
- 15 g de beurre
- 50 g de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
- 1 pincée de poivre de Cayenne moulu
- Nutrition
- per 4 portions
- Calories
- 1588 kJ / 384 kcal
- Protein
- 12 g
- Carbohydrates
- 16 g
- Fat
- 32 g
In Collections
Alternative recipes
Moules au roquefort
40 min
Moules à la crème et au vin blanc
45 min
Huîtres gratinées au pineau des Charentes
45 min
Sauce dieppoise
35 min
Sauce gribiche
15 min
Huîtres chaudes aux légumes et curry
45 min
Déclinaisons autour de la mer
30 min
Mouclade
1 godz.
Champignons farcis
55 min
Huîtres farcies à la fondue de poireau
45 min
Rognons de veau sauce madère
20 min
Cassolette de fruits de mer au chèvre
50min