![Éclair con crema pasticcera e caramello Éclair con crema pasticcera e caramello](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/183ABFE9-2C0A-441D-AE25-C61E0F8A4FC4/Derivates/7d2cccd3-d3d1-433b-9a3c-308253cb1c77.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Salsa al caramello
-
250
g di zucchero
or 250 g di zucchero grezzo - 70 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1030 g di acqua
- 30 g di burro freddo, in un unico pezzo (60 x 40 mm)
- 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco
- 130 - 180 g di panna (30-40% di grassi)
- 1 cucchiaio di aceto
Crema pasticcera
- 500 g di latte intero
- 5 tuorli d'uovo
- 100 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 40 g di farina tipo 00
- 10 g di amido di mais (maizena)
- Nutrition
- per 1 pezzo
- Calories
- 1069.5 kJ / 255.4 kcal
- Protein
- 8.6 g
- Carbohydrates
- 15.5 g
- Fat
- 65.8 g
- Fibre
- 0.3 g
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