Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 300 g di mandorle con la buccia, tostate
- 12 g di misto di spezie (chiodi di garofano, cannella, noce moscata e anice stellato, vedere consigli)
- 550 g di farina tipo 00
- 2 arance, la scorza (senza la parte bianca)
- 1 limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 400 g di zucchero
- 150 g di acqua a temperatura ambiente
- 2 g di ammoniaca per dolci
- 10 g di cacao amaro in polvere (optional)
- 1 pizzico di sale
- 1 tuorlo sbattuto
- Nutrition
- per 1 pezzo
- Calories
- 1095.7 kJ / 261.7 kcal
- Protein
- 6.9 g
- Carbohydrates
- 28 g
- Fat
- 15.5 g
- Saturated Fat
- 1.3 g
- Fibre
- 3.8 g
- Sodium
- 6.2 mg
Alternative recipes
Pastiera
15 Std.
Pizza di scarola
3 Std. 30 Min
Struffoli
1 Std.
Struffoli di Natale (TM6)
1 Std.
Pastiera fiori d'arancio
12 godz.
Casatiello sugna e pepe
2 Std. 30 Min
Torta Babà napoletana
8h
Migliaccio
1 Std. 30 Min
Sfogliatelle frolle
2 Std. 30 Min
Taralli sugna e pepe
4 Std.
Zeppole di San Giuseppe
1h 50min
Babà analcolico alle fragole
3 Std. 30 Min