![Foie gras aux figues et à l'armagnac Foie gras aux figues et à l'armagnac](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FFF5D73A-4B7A-4A41-93CE-07047E4D966E/Derivates/6190d589-f1fb-415b-a789-1533047c02dd.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La veille
- 1 foie gras de canard cru, dénervé (500 g env.)
- ½ c. à café de quatre-épices moulu
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
- 2 c. à café de sel
- du poivre moulu
- 10 g d'armagnac
- 6 figues sèches, coupées en petits dés
- 500 g d'eau
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 2782 kJ / 665 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 15 g
- Fat
- 64 g
Alternative recipes
Gâteau nantais et glace au rhum
13 Std. 15 Min
Moules marinées à l'espagnole
45 Min
Crevettes sautées au porto
30 Min
Carpaccio de saint-jacques aux agrumes
20 Min
Huîtres chaudes aux légumes et curry
45 Min
Champignons farcis aux pruneaux
30 Min
Foie gras au café et aux pruneaux
1 Std. 35 Min
Croustillant de sarrasin aux escargots, crème à l'ail
2h 40min
Foie gras farci aux figues
24h
Foie gras au piment d'Espelette
72 Std.
Foie-gras mi-cuit
50h
Foie gras de canard
72 Std.