Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte à choux
- 100 g d'eau
- 30 g de beurre demi-sel, en morceaux
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café rase de sucre en poudre
- 60 g de farine de blé
- 2 œufs
- 1 fève tonka, râpée
La crème pâtissière à la pistache
- 250 g de lait
- 25 g de farine de blé
- 2 œufs
- 40 g de sucre en poudre
- 2 c. à soupe de pâte de pistache
- 30 g de pistaches, décortiquées et non salées, concassées
- 2 c. à soupe de sucre glace
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 1380 kJ / 351 kcal
- Protein
- 10 g
- Carbohydrates
- 39 g
- Fat
- 28 g
Alternative recipes
Paris-brest
3h 10min
Eclairs comme un Paris-Brest
1 Std. 40 Min
Cake framboise-pistache
4 godz. 35 min
Petits choux tonka et craquelins vanille
1h 25 min
Eclairs framboises-pistaches
24 godz.
Succès praliné
1 Std. 40 Min
Paris-brest aux fraises
1h 45 min
Bavarois Passion-coco
8h 10min
Bavarois litchis-framboises
4h
Gâteau mousse au praliné
13u.
Petits choux à la crème diplomate façon Dune blanche
2u. 45min
Macarons coco-chocolat blanc
5h 5min