Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La poolish
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 100 g d'eau
- 5 g de sucre en poudre
- 100 g de farine T 55
La pâte
- 300 g de farine de seigle
- 200 g de farine T 55, et un peu pour fariner
- 290 g d'eau minérale
- 10 g de sel
- le zeste d'un citron jaune, finement râpé
- eau (1 bol)
- Nutrition
- per 1 pièce
- Calories
- 2198 kJ / 521 kcal
- Protein
- 12 g
- Carbohydrates
- 110 g
- Fat
- 2 g
In Collections
Alternative recipes
Pain de campagne
3h 45min
Pain à la farine d'épeautre
4h
Pain de seigle
5h
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6h 10 min
Pain de seigle
4 Std. 10 Min
Pain à la farine d'épeautre
3 Std.
Ciabatta italienne
3 godz. 40 min
Pain cocotte seigle et épautre
2h 40min
Miche de petit épeautre
3 Std. 35 Min
Pain brioché roulé cannelle et cranberries
3 Std. 20 Min
Petits pains de seigle
12h
Mon pain de campagne maison
4h 40 min