Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La poolish
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 100 g d'eau
- 5 g de sucre en poudre
- 100 g de farine T 55
La pâte
- 300 g de farine de seigle
- 200 g de farine T 55, et un peu pour fariner
- 290 g d'eau minérale
- 10 g de sel
- le zeste d'un citron jaune, finement râpé
- eau (1 bol)
- Nutrition
- per 1 pièce
- Calories
- 2198 kJ / 521 kcal
- Protein
- 12 g
- Carbohydrates
- 110 g
- Fat
- 2 g
In Collections
Alternative recipes
Petits pains moelleux aux fruits secs et yaourt
1h 50 min
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6h 10 min
Pain à la patate douce
5 godz. 25 min
Petits pains aux noix
4h 30min
Miche de petit épeautre
3 Std. 35 Min
Pain de campagne
3h 45min
Pain au levain
17 Std.
Pain de seigle
4h 10min
Pain noir aux graines
2h 45min
Pain cocotte seigle et épautre
2 Std. 40 Min
Pain aux céréales
3 Std. 30 Min
Pain de campagne en cocotte
2h 10min