Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 1 cipollotto in quarti
- 1 mazzetto di finocchietto selvatico fresco, lavato ed asciugato
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 400 g di fave fresche novelle, sgranate
- 300 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 280 g di pasta secca tipo pappardelle
- 150 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 1 pizzico di pepe macinato
- 30 g di pecorino grattugiato (optional)
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 2180 kJ / 521 kcal
- Protein
- 19.7 g
- Carbohydrates
- 61.2 g
- Fat
- 23.6 g
- Fibre
- 7.4 g
In Collections
Alternative recipes
Sfinciuni
3h 30min
Pesto alla trapanese
20 min
Panelle
1 godz. 25 min
Rame di Napoli
3 Std.
Pennette con spada e melanzane
50 min
Sfinci siciliane
2h 30min
Busiate al forno con pesto alla trapanese
1 godz.
Ravioli di ricotta
1h 35 min
Pennette allo spada con melanzane al rosmarino
50 min
Macco di fave messinesi con calamari
50 min
Pasta con le sarde (Pasta chi sardi)
55min
Cavati con le fave
13 Std. 20 Min