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Mixed mushroom congee with pickled eggs
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Pickled eggs
- 1 cinnamon quill
- 2 dried bay leaves
- 2 tbsp yellow mustard seeds
- ½ tsp ground allspice
- 3 tsp coriander seeds
- 3 whole cloves
- 1 tsp dried tarragon
- 1 ½ tsp ground ginger
- 1 tsp dried chilli flakes
- 2 tsp raw sugar
- 1 tsp salt
- 250 g white vinegar
- 750 g water
- 6 eggs
- cold water, for cooling
Congee
- 500 g fresh Asian mushrooms (e.g. oyster and enoki), cut into pieces (3-4 cm) (see Tips)
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 150 g eschalot, cut into halves
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1250 g water
- 180 g jasmine rice
- 1 tbsp soy sauce, plus extra to serve
- 1 tbsp sesame oil, plus extra to serve
- 1 fresh chilli, cut into thin slices, to serve (optional)
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only, to serve
- 2 tbsp fried shallots, for garnishing
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1243.7 kJ / 296 kcal
- Protides
- 14.1 g
- Glucides
- 29.1 g
- Lipides
- 11.2 g
- Graisses saturées
- 2.4 g
- Fibre
- 5.6 g
- Sodium
- 1097.5 mg
Recettes alternatives
Soy milk
24h 30min
All-in-one chicken congee
35min
Dou sha (red bean paste)
49h 10min
Savory Rice Porridge (Congee)
35min
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1h 25min
Teochew rice porridge with sweet potato
30min
Teochew Seafood Porridge
45min
Luo bo gao (radish cakes)
25 Std. 20 Min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1 Std. 15 Min
Banh ran (sesame balls)
25h 30 min.
Dou sha bao (red bean paste buns)
9 godz. 30 min