Broad Bean and Chickpea Falafels
TM6 TM5

Broad Bean and Chickpea Falafels

3.3 ( 21 évaluations )

Ingrédients

  • 280 g fresh broad beans
    ou frozen broad beans (see tip)
  • 500 g water
  • 1 Tbsp coriander seeds
  • 1 Tbsp cumin seeds
  • 1 garlic clove
  • 80 g onions quartered
  • 10 g fresh flat-leaf parsley leaves only
  • 5 g fresh mint leaves
  • 240 g tinned chickpeas drained and rinsed (1 x 400 g tin)
  • 1 Tbsp sesame seeds
  • 1 tsp baking powder
  • 1 tsp fine sea salt or to taste
  • ½ tsp ground black pepper or to taste
  • ½ - 1 tsp dried chilli flakes to taste
  • plain flour for dusting
    ou gram flour for dusting
  • olive oil for frying
  • 1 lime cut in wedges, for serving

Infos nut.
par 1 piece
Calories
285 kcal / 1190 kJ
Protides
12.8 g
Lipides
13.6 g
Glucides
27.7 g

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 100 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives