Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Pastry
- 250 g plain flour, plus extra for dusting
- 180 g unsalted butter, chilled and cut into pieces (see Tips)
- 40 g water
- 1 tbsp lemon juice
- 2 pinches salt
- 1 egg yolk
Filling
- 1 garlic clove
- 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 5 sprigs fresh chives, cut into pieces
- 250 g smooth ricotta cheese
- 40 g sour cream
- 2 eggs, 1 lightly beaten, to glaze
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to season
- ½ tsp sea salt, plus extra to season
- 200 g cherry tomatoes, cut into halves (see Tips)
- rocket, for garnishing
- pine nuts, to serve (optional)
- vincotto (vino cotto), to serve (see Tips)
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2171.9 kJ / 517.1 kcal
- Protides
- 13.3 g
- Glucides
- 34.3 g
- Lipides
- 35.9 g
- Graisses saturées
- 21.8 g
- Fibre
- 2.9 g
- Sodium
- 350 mg
Recettes alternatives
Gozleme
1h 40min
Ricotta and spinach crespelle "cake"
40min
Spinach and ricotta patties with tomato sauce
30min
Pumpkin tart
2h 15min
Iraqi cheese pies (Cheese chureck)
1h 40min
Spinach and feta galette
1h 50min
Carrot, feta and mint salad
40min
Filo spinach slice
55min
Cheese and spring onion galette
1u. 15min
Vegetable bake with goat's feta
1h 30min
Mexican stack
45min
Black bean enchiladas
1h 20 min