Versions compatibles
Wholemeal Spaghetti with Lentil and Carrot Cream Sauce
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 150 g dried lentils, any type (see tip)
- 700 g water, plus extra for cooking pasta
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
ou 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 140 g carrots, cut in pieces (2-3 cm)
- 25 - 30 g shallot, halved, to taste
-
40
g toasted sesame oil, plus extra for sizzling
ou 40 g olive oil - ½ tsp salt, plus extra for cooking pasta
- 1 tsp sweet paprika
- ½ tsp fresh oregano leaves, plus 1 pinch for garnishing
- 320 g dried wholewheat spaghetti
- 100 g sun-dried tomatoes in oil, drained, cut in pieces (1-2 cm)
- 1 pinch sesame seeds, for garnishing
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2565 kJ / 613 kcal
- Protides
- 24 g
- Glucides
- 104 g
- Lipides
- 13 g
- Graisses saturées
- 2 g
- Fibre
- 12 g
- Sodium
- 387 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Pasta with Vegetable Ragout
45 min
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45 min
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
25 min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40 min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30 min
Cashew Nuts and Vegetables in Peanut Butter Sauce with Rice
45 min
Vietnamese-style Vegetable Stew with Rice
40 min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 min
Gluten-free Vegan Lasagne
2h 20 min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1h 25 min