Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 1 garlic clove
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
-
400
g chicken breasts, skinless, cut in strips
o 400 g chicken thighs, boneless and skinless, cut in strips - 200 g basmati rice
- 1400 g water
- 150 g broccoli florets (3-5 cm)
- 1 carrot, thinly sliced
- 3 celery stalks, cut in pieces (2 cm)
- 6 spring onions, cut in pieces (4 cm)
- ½ red pepper, cut in pieces (1 cm)
- 220 g tinned bamboo shoots, drained
- 1 Tbsp sesame seeds, plus extra for garnishing
- 50 g roasted, unsalted cashew nuts
Sauce
- 1 ½ Tbsp cornflour
- 5 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 2 garlic cloves
- 1 fresh red chilli, deseeded if desired (opzionale)
- 1 Tbsp groundnut oil
-
40
g soy sauce
o 40 g tamari - 1 tsp sesame oil
- 2 - 3 tsp honey, to taste
- 20 g lime juice (approx. 1 lime), for serving
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 2821 kJ / 688 kcal
- Proteine
- 36.1 g
- Carboidrati
- 90.9 g
- Grassi
- 16.3 g
- Fibre
- 6.3 g
Nelle collection
Ricette alternative
Sweet and sour chicken with rice
40 Min
Chicken and Root Vegetable Stew
1hod.
Steamed Lamb with Vegetables
1hod. 30min
Sweet and Sour Chicken with Rice
40 Min
Honeyed Chicken
25min
Oriental Pork Meatballs with Noodles
1hod.
Peking Chicken
45 min
Turkey Crumble
1 Std. 10 Min
Asian-style Chicken, Rice and Vegetables
40 Min
Chicken Curry with Spinach
1 godz. 5 min
Minted Lamb Casserole with Steamed Vegetables
55 Min
Thai Garlic Pork with Rice and Vegetables
40 Min