Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 120 g brown onions, cut into halves
- 1 garlic clove
- 40 g extra virgin olive oil, plus extra to drizzle
-
500
g ripe tomato, cut into pieces
o 500 g canned tomatoes - 15 g tomato paste
- 370 g mixed vegetables (e.g. carrots, leek, celery stalks), cut into slices (1 cm)
- 1 tbsp ground sweet paprika
- 1 tsp salt, plus extra for the squid
- 1 pinch freshly ground pepper, plus extra for the squid
-
350
g dried black-eyed beans, soaked for at least 4 hours (see Tips)
o 350 g dried green lentils, rinsed and drained - 350 g water
- 1 heaped tsp Vegetable stock paste (refer to the recipe in The Basic Cookbook)
-
1000
g whole baby squid, cleaned, fresh or thawed
o 1000 g raw squid rings, fresh or thawed - 20 g freshly squeezed lemon juice (approx. 1/2 lemon) (opzionale)
- fresh coriander, cut into pieces (opzionale)
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 1339 kJ / 320 kcal
- Proteine
- 32 g
- Carboidrati
- 22 g
- Grassi
- 9 g
- Fibre
- 11.5 g
Ricette alternative
Spiced Moroccan lentil soup
40min
Bulghur and lentil soup
1h
Curried lentils and steamed pumpkin
1h 15 min
Cannelloni with artichoke filling and tomato sauce
1h 35 min
Wholemeal pide
1h 35 min
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
1h 10min
Bamia (okra and meat stew)
55min
Lamb and vegetable couscous (Bidawi)
1h
Yoghurt soup with chickpeas and garlic chilli oil
50min
Lentil and mint salad
3 Std. 55 Min
Eggplant with burghul
55min
Grilled tofu steaks with Asian mushrooms
2h 30 min