Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Marinade
- 1 lemon, zested, no white pith and juiced (approx. 40 g juice)
- 1 fresh long green chilli, trimmed and deseeded, if preferred
- 2 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- 100 g natural yoghurt
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp Kashmiri chilli powder (see Tips)
- 600 g fresh boneless, skinless salmon fillet, cut into wide strips (4 cm)
Coriander chilli mayonnaise
- 30 g fresh coriander (approx. 1 bunch), leaves only
- 1 - 2 fresh long green chillies, trimmed and deseeded, if preferred
- 150 g mayonnaise (see Tips)
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- ½ tsp ground cumin
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- ½ continental cucumber, cut into strips, to serve
- flatbread of choice, to serve (optional - see Tips)
- Valori nutritivi
- per 6 portions
- Calorie
- 11028.5 kJ / 2625.8 kcal
- Proteine
- 133.8 g
- Carboidrati
- 26.2 g
- Grassi
- 220.3 g
- Grassi saturi
- 40.2 g
- Fibre
- 13.1 g
- Sodio
- 1812.4 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Five spice duck with mushrooms and Asian greens
45min
Salmon with ginger sauce and spiced cashews
30min
Thai beef salad
1 Std. 15 Min
Coconut poached chicken salad
45min
Coconut turmeric fish curry
40min
Salmon kabsa
40min
Lamb with pumpkin and lentils
50min
Five-spice duck with mushrooms, Asian vegetables and rice
1 Std. 5 Min
Fish tacos with Kewpie mayonnaise
1h 30min
Larb (spicy minced chicken salad)
40min
Steamed white fish with tomato and Indian spices
40min
Coconut fish curry
1h 10min