![Thai green chicken curry Thai green chicken curry](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A41E9D81-50B4-4C10-86A5-2904C6DFB8A9/Derivates/96AA9972-4DF5-4641-80D1-67E97E8F1E7E.jpg)
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 250 g coconut cream
- 60 g Thai green curry paste (see Tips)
- 500 g skinless chicken thigh fillets, cut into pieces (3 cm)
- 30 - 50 g fish sauce, to taste
- 1 tsp palm sugar
- 250 - 300 g fresh mixed mushrooms (i.e. shiitake, button, field), cut into bite-sized pieces or slices
- 80 g canned bamboo shoots, drained
- 7 fresh kaffir lime leaves
- fresh Thai basil leaves or coriander leaves, for garnishing
- fresh long green chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into thin slices (optional)
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 1383 kJ / 329.3 kcal
- Proteine
- 27.5 g
- Carboidrati
- 6.4 g
- Grassi
- 21.2 g
- Grassi saturi
- 13.8 g
- Fibre
- 2.8 g
- Sodio
- 1848.9 mg
Ricette alternative
Prawn and chicken laksa
40 min
Thai chilli chicken and basil
30 min
Thai red curry paste
15 min
Coconut fish curry
1 godz. 10 min
Lamb korma
4h
Beef rendang
1 godz. 55 min
Thai red curry paste
10 min
Thai green curry paste
10 min
Quick massaman beef curry
40 min
Coconut lamb curry
2 godz.
Curry laksa
45 min
Thai red chicken curry
30 min