Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 20 g olive oil, plus extra to grease
- 4 sprigs fresh curry leaves, leaves only
- 1 onion, cut into quarters
- 4 garlic cloves
- 1 fresh green chilli, deseeded and cut into pieces.
- 5 cm piece fresh ginger
- 2 tsp ground turmeric
- 2 tsp ground coriander
- 2 tsp ground cumin
- 1 pinch dried chilli flakes (optional)
- 200 g canned diced tomatoes
- 350 g dried red lentils, rinsed and drained
- 1 tsp sea salt, plus extra to season
- 1000 g water
- 800 g cauliflower, leaves removed and stalk trimmed so base is flat
- 125 g tandoori paste (see Tip)
- 2 tbsp freshly squeezed lemon juice
- 30 g fresh baby spinach leaves, roughly chopped
- 400 g canned coconut milk
- 250 g natural yoghurt
- 1 Lebanese cucumber, finely diced
- 3 sprigs fresh coriander leaves, finely chopped
- ground black pepper, to season
- naan bread, to serve (see Tip)
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 2198.7 kJ / 525.5 kcal
- Proteine
- 22.1 g
- Carboidrati
- 77.1 g
- Grassi
- 16.8 g
- Grassi saturi
- 8.4 g
- Fibre
- 14.6 g
- Sodio
- 1026.5 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Spiced Moroccan lentil soup
40 min
Red lentil cauliflower dahl
35 Min
Tomato and lentil dahl
35 Min
Chickpea shawarma salad bowl
40 min
Yellow Curry with Mushroom and cauliflower (Dandelion restaurant)
55 Min
Silverbeet dahl
8j 40 menit
Vegetarian chilli
35 Min
Ancho chilli and black bean stew
40 min
Lentil curry (dahl)
30 min
Sweet potato korma with crispy potato skins
55 Min
Gwinganna biryani (TM6)
25j 20 menit
Meat-free mushroom lasagne
1j 30 menit