Versioni compatibili
Ricotta gnocchi "ripassati" with lemon-sage butter and pumpkin puree
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Gnocchi
- 180 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 400 g ricotta, drained
- 200 g "00" pasta flour or gluten free flour
- 1 - 2 pinches sea salt
- 1 pinch ground nutmeg
Pumpkin purée
- 350 g Kent pumpkin, peeled and cut into pieces
- 1 garlic clove
- 1 sprig fresh thyme, leaves only
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tip)
- 50 g water
- 20 g pouring (whipping) cream
- 1 pinch ground black pepper
Gnocchi
- 1700 g boiling water
- 1 tsp extra virgin olive oil
- 1 tsp sea salt
Sage and Lemon butter
- 150 g salted butter
- 2 sprigs fresh sage, leaves only
- ¼ tsp dried chilli flakes
- 2 tsp freshly squeezed lemon juice
- 2 tbsp toasted hazelnuts, chopped
- fresh thyme leaves only, to serve
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 3998.8 kJ / 955.7 kcal
- Proteine
- 35 g
- Carboidrati
- 53.9 g
- Grassi
- 68 g
- Grassi saturi
- 37.9 g
- Fibre
- 4.7 g
- Sodio
- 1489.4 mg
Ricette alternative
All-in-one creamy vegetable pasta (Diabetes)
40 Min
Chinese-style chicken
25min
Warm satay bowl
1 Std. 10 Min
Five spice chicken with asparagus and pea salad
2h 10min
Ossobuco with orange and fennel salad
2h 45min
Whipped brie with fruit and nut caramel crunch
30 Min
Quick grated pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
5 Min
Middle Eastern salmon with tahini yoghurt
40 Min
Ricotta gnocchi with walnut and spinach pesto
35 Min
Vegetable bake (Thermomix® Cutter)
55 Min
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1 Std. 10 Min
Chicken Buddha bowl (Thermomix® Cutter, TM6)
1 Std.